home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Moto GP vesti

10 Mar 2021 - 09:30 Sport Link
Mark Markes

Marks Markes na spisku učesnika za Veliku nagradu Katara

Kako prenosi Sport Klub, šestostruki šampion sveta u Moto GP klasi, Španac Mark Markes, stavljen je na spisak vozača za predstojeću Veliku nagradu Katara, s kojom će krajem meseca početi nova sezona Svetskog šampionata u motociklizmu.

Poznato je da je Španac slomio desnu nadlakticu na Velikoj nagradi Španije u Heresu, posle čega je tri puta podvrgnut operacijama, kako bi se sanirao prelom.

Poslednja je obavljena u decembru, nakon čega su lekari rekli da će Markesu biti potrebno pola godine da se potpuno oporavi i vrati na stazu.

Međutim, u ponedeljak je i sam vozač Repsol Honde izjavio da je veoma blizu povratka u motociklizam. U utorak je i njegova ekipa to potvrdila, stavivši ga na spisak potencijalnih učesnika Velike nagrade Katara, koja će se održati 28. marta na stazi Losail.

Ako se Markes zaista tada vrati na stazu, biće mu to prvi nastup od Velike nagrade Andaluzije prošlog jula, kada je Markes pokušao da se vrati na staze.

U završnici sezone, Markesa je u ekipi zamenio test vozač Sep Bradl, koji ga je menjao i nedavno na predsezonskim treninzima u Kataru.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Repsol Honda

Morbideli prijatno iznenađen poboljšanjima na Jamahi

Svetski vicešampion u Moto GP klasi, Franko Morbideli, bio je prijatno iznenađen činjenicom da je tokom prvog predsezonskog testiranja u Kataru prošle sedmice osetio značajna poboljšanja na svojoj Jamahi.

Uprkos prošlogodišnjem uspehu, Italijan brazilskog porekla, ostao je u japanskoj ekipi, iako je bilo nagoveštaja da će promeniti sredinu. Poslednje vesti i brzina motora, daju mu za pravo da se nada i pobedama u 2021. godini.

„Osećam se vrlo dobro nakon prvog testa. Moram da se zahvalim Jamahi, jer su uneli poboljšanja koja nisam očekivao. Bilo je to veliko iznenađenje za mene. Imam poboljšanja celog paketa, a u ovom svetu, ako želiš da ostaneš na jednom mestu, moraš da ideš napred! Već se osećaju poboljšanja, koja su nam omogućila da ostanemo na nivou, kojem smo imali prošle sezone, bar na ovom testu”, rekao je Morbideli.

Ove godine, Franko će za partnera imati svog mentora Valentina Rosija u satelitskom timu proizvođača iz Ivate. Za razliku od Morbidelija, popularni Doktor će uživati punu fabričku podršku Jamahe, zahvaljujući kojoj će imati identičnu mašinu kao onu fabričkih vozača Maverika Vinjalesa i Fabija Kvartarara.

Sezona Moto GP 2021 počinje 28. marta Velikom nagradom Katara, na stazi Losail, a od srede do petka na istoj stazi održaće se i poslednja tri dana testiranja, pre početka sezone.

Staza u Kataru će takođe biti i domaćin drugog vikenda sezone u kraljevskoj klasi, tzv. Velike nagrade Dohe, zbog odlaganja trka u Argentini i Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 318Komentari