home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rosi

Legendarni Valentino Rosi smatra da je mnoge stvari uradio prvi u Moto GP šampionatu, te da je tako pokazao put mlađim takmičarima.

„Bio sam prvi moderni Moto GP vozač. Mnoge stvari sam ja uradio prvi, one su kasnije postale lekcija za druge“, rekao je Rosi, a prenosi Sport Klub.

„Počeo sam veoma mlad, a mnogi su me već pratili kada sam imao 20 godina. Postoje neke stvari koje sam uradio, a na koje su se drugi ugledali“.

Uprkos tome što je napunio 42 godine, Doktor još ne razmišlja o kraju karijere.

„Moje razmišljanje je jednostavno i čudno mi je što neki ljudi to ne razumeju. Dopada mi se taj osećaj, adrenalin, emocije koje vas obuzmu kada pobedite, kada izađete na pobedničko postolje ili samo imate dobru trku“.

Otkrio je Rosi koje tri sezone smatra najboljim u svojoj karijeri.

„Do smrti sam se borio sa Bjađijem 2001. godine, bilo je fantsatično. Onda, 2004. i prva pobeda na Jamahi. Potom, 2008. Mnogi su već tada mislili da sam završio, da sam star“.

Vozač Petronas Jamahe nije imao dobar početak sezone – na Velikoj nagradi Katara bio je 12, u Dohi je zauzeo 16. mesto, dok trku u Portugaliji nije završio.

Izvor: Sportklub.rs       

Rosijev tim u MotoGP od 2022. godine

Valentino Rosi će imati svoju ekipu u MotoGP šampionatu od 2022. godine. Ekipa VR46 će sigurno biti u ovoj kategoriji do 2026. godine. Ovo su svakako važne vesti za Doktora, bez obzira na to da li će nastaviti da se takmiči u MotoGP šampionatu ili ne.

Kako piše italijanski Skaj Rosijev tim će od 2022. godine imati ime Aramko Rejsing tim VR46 i imaće veoma važne sponzore za takmičenje u MotoGP šampionatu. Valentinov tim će imati podršku kompanije koju vodi saudijski princ Abdulaziz bin Abdulah Al Saud. U pitanju je kompanija Tanal, a glavni sponzor će biti Aramko koji je već dugi niz godina sve viđeniji u MotoGP šampionatu i Formuli 1.

„Srećni smo što možemo da objavimo važan strateški dogovor sa VR46 timom, kompanijom Valnetinoa Rosija, za blisku budućnost u MotoGP„, stoji u saopštenju kompanije Tanal.

„VR46 tim će debitovati u MotoGP klasi zajedno sa Tanalom, a glavni sponzor do 2026. će biti Aramko. Novi Aramko Rejsing tim VR46 će imati druge važne sponzore„, stoji u saopštenju za medije.

Rosi već dugi niz godina ima svoj tim u nižim kategorijama, a ove godine njegov polubrat Luka Marini vozi za Esponsoramu i to pod sponzorskim imenom Skaj VR46. Moguće je da će Vale biti i sam vozač ekipe kojom će gazdovati ukoliko odluči da nastavi MotoGP karijeru. Takođe već dugi niz godina se govorilo da bi Rosi upravo mogao da ima tim koji bi koristio Jamahine motocikle.

Izvor: Sportklub.rs       čitanja : 302Komentari