home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Makeš

Vozač “kupre”Mihal Makeš pobednik je prve trke TCR Istočna Evropa na Slovakija ringu.

On je startovao sa treće pozicije i već u prvoj krivini izbio na drugo mesto, a posle greške Tomaša Pekarža prešao u vođstvo i tu ostao do kraja distance.

Kako prenosi Serbiaring, Milovan Vesnić startovao je sa pol-pozicije, ali prilično loše. Njega su obišli Pekarž, Makeš i Sebastijan Štajbel. Međutim, kad je Pekarž napravio grešku, Srbin je to iskoristio i napredovao u plasmanu do drugog mesta. Lider serije Pekarž pao je na peto mesto i nije uspeo da se oporavi do kraja trke.

Đakomo Germandi je imao relativno loše kvalifikacije, osvojio je deseto startno mesto, a njegov vikend je postao još gori kad je zadnja desna guma počela da se dimi, pa je Italijan odustao već u prvom krugu.

Makeš je brzo napravio prednost, a Vesnića je počeo da ugrožava Štajbel. Iz kruga u krug je pokušavao da ga pretekne na prvoj krivini, što mu je na kraju i uspelo. Nedugo zatim, Vesnić je počeo da usporava i tone u plasmanu. To je podiglo pratioce za po jednu poziciju, pa je Pekarž počeo da vozi agresivnije, ne bi li prošao Mira Hornjaka, što mu je na kraju i uspelo uz nekoliko kontakata. Istovremeneno se Tomaš Žepecki ubrzao i prošao i Hornjaka i Pekarža.

Kroz cilj je prvi prošao Makeš, ispred Štajbela i Karola Vitkea, četvrti je bio Žepecki, peti Pekarž, a šesti Hornjak. Bodove su još osvojili Lukaš Stolarčik, David Nemček, Žarko Knego i Radim Adamek, a čitavu distancu prošao je još samo jedanaestoplasirani Sanel Ćehić.

Druga trka na programu je sutra od 11.45 uz direktan prenost na Jutjub kanalu Kreator TV.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 235Komentari