home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Borković

Odlična trka je vidjena danas na čuvenoj pisti Monca, u Italiji. Naš šampion Dušan Duca Borković je veoma dobro startovao sa 6. pozicije. Ubrzo je bio na 4. mestu a onda se probio i na 3. …koje vodi na podijum, i to u grupi od čak 28 vozača. 

Vodio je Argentinac Franko Djirolami, sa hondom“…..Borković je bio ispred Koronela i Askone….ali njihove napade nije uspeo da odbije jer se javio problem sa menjačem i prebacivanjem u viši stepen prenosa.

U cilj je ušao kao 7. a u nedelju će startovati sa oznake broj 5.

Posle trke se po svom običaju obratio pratiocima i navijačima, vidno neraspoložen:

„Katastrofa, prolazili su me kao da stojim. Dobro sam startovao, probio se u jednom delu trke na 3. mesto a onda se nešto desilo, ne znam šta,  …. motor…turbo…auto mi je sporiji od drugih….nisam mogao da držim vozače iza sebe….nisam mogao bolje….sutra će biti jako teško….“

Bio bi to najkraći raport o uzbudljivoj trci u Monci u kojoj je posle velikog duela sa Askonom slavio odlični Argentinac Djirolami, u „hondi“. Španac Askona je u neobično brzoj „kupri“ bio drugi, i  ljut na Djirolamija koji ga je po malo „zatvarao“, dok je treći trku završio veteran, Belgijanac Tom Koronel, sa „audijem“.

Nedeljna trka, Monca 2, je zakazana za 13.30 časova.

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rsčitanja : 342Komentari