home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
54. Srbija reli

Posle 11 brzinskih ispita na pet lokacija i ukupno pređenih 151.71 kilomatara prvo mesto u generalnom plasmanu na 54. Srbija reliju pripalo je posadi iz Bugarske Miroslav Angelov – Georgi Gađev u škodi fabiji R5.

Drugo mesto osvojila je još jedna posada iz komšiluka Plamen Stajkov – Rafi Kadir takođe u fabiji R5, dok je najniži stepenik na pobedničkom podijumu pripao posadi iz Turske Mustafa Čakal – Ozgur Agdak u hjundaiju I 20 R5.

Osmo mesto u generalnom plasmanu i ujedno najbolje plasirana domaća posada su Nenad Vićentić – Ivan Jevtić u pežou 208 R4. Pravo nastupa posle tehničkog i verifikacije „izborilo“ je 49 posada, od kojih je prvog dana odustalo 9. Pravilnik o super reliju dao je mogućnost posadama koje su odustale prvog dana da drugog ponovo voze, ako otklone nedostatke zbog kojih su odustali prvog dana. Od pomuntih 9, čak 7 posada je uz pomoć prateće ekipe uspelo da restartuje na našem najstarijem i najtradicionalnijem takmičenju auto sporta koje je i ove godine kako i prethodne četiri održano u Vrnjačkoj banji i okolini, odnosno na obroncima Kopaonika. Na ciljnu rampu posle drugog dana stiglo je 43 posade. Svi koji su odustali i drugog dana imali su tehničkih problema, drugim rečima nije bilo ozbiljnijih izletanja, što je svakako uspeh.

Nezvanični generalni plasman:

1. M. Angelov – G. Gadžev, 2. P. Stajkov – R. Kadir, 3. M. Čakal – O. Akdag, 4. I. Isaev – M. Iliev, 5. G. Vasilev – S. Dobrev

Izvor: Plumrace.comčitanja : 321Komentari