home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mandić

Trećeg vikenda oktobra organizacijom trke koja je bodovana za Centralnoevropsku zonu (CEZ), Otvoreni i nacionalni šampionat na Avali iznad Beograda, Sportski auto karting savez Srbije satavio je tačku na aktuelnu sezonu.

U zbiru vremena 04:23,121 minuta od starta do cilja protiv štoperice najbrži je bio Poljak Gregorž Duda za volanom hjundaija I 20 WRC RX DM. Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Ivanu Mandiću u reno kliu V Cup, koji je na zvaničnim treninzima u subotu imao najbolje vreme, ali je na nedeljnoj trci za vodećim kasnio 7.607 sekundi. Aleksa Radojković u hondi sivik ostvario je treće vreme u generalnom plasmanu sa vremenskim zaostatkom od 13.425 sekundi.

Ako se u obzir uzmu vremena sa kvalifikacionih treninga odrađenih u subotu, velikom broju poznavaoca prilika nedeljni okršaji su obećavali dobru zabavu, ali i dosta nedorečenosti. Konkretno pobednik iz Poljske koji nije prvi put na nekadašnjem Žrnovu je očitito mudro kalkulisao, poučen iskustvom od prošle godine, kada mu je Uroš Brkić objasnio kako se tera na Avali. Subotnji prvi trening senior Duda je preskočio, da bi u drugom bio sporiji od najbržeg za dve i po sekunde, ali je zato u nedelju bio brži od vremena sa treninga gotovo 16 sekundi. Poznavaocima više nego jasno…

Posebnu pažnju zavređuju i momci iz Hibrida Petar Miloradović i Miloš Mirković zahavljujući plasmanima kako od subote sa kvalifikacija tako i od nedelje posle dve vožnje. U subotu je Mirković bio brži, ali je u nedelju Miloradović dodao gas i bio brži u zbiru za nepuna četiri dela sekunde.

Valja uzeti u obzir i činjenicu da je Žrnovo odlučivalao o pristojnom broju titula kako u konkurenciji vozača po klasama tako i u plasmanu klubova, tako da je potrebno imati u vidu pomenutu činjenicu kada se „baci“ pogled na rezultate sa finalne trke. Mudro, taktički i dozirano, odnosno koliko je potrebno valjalo stiskati pedalu gasa u nameri da se stigne do cilja kako bi se pomenuti okitili šampionskim titulama.

Nezvanični rezultati:

Generalni plasman: 1. G. Duda, 2. I.Mandić, 3. A. Radojković, 4. G. Dojčinović, 5. K. Duda, 6. S. Višnjić, 7. V. Kostovski, 8. A. Mujkanović, 9. D. Lukić, 10. I. Ivanov, 11. P. Miloradović, 12. M. Mirković

Izvor: Plumrace.comčitanja : 370Komentari