home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Forum8 ACI Rally Monza

Kao što je skoro svima bilo jasno, 37.godišnji Francuz Sebastien Ožie i njegov verni suvozač, 41. godišnji Žilien Ingrasia, biće sasvim izvesno po OSMI put šampioni sveta u reliju.

Sve pobede, sve trijumfe na brzinskim ispitima, sve što ga je dovelo do fantastičnog uspeha u najtežoj i možda najopasnijoj disciplini auto sporta, Ožie može dobrim, baš dobrim delom da zahvali angažovanju, naporima, kvalitetu i hrabrosti svog kopilota, svog prijatelja i čoveka koji bi morao da objavi knjigu o dogodovštinama sa Svetskog šampionata u reliju – da zahvali ŽILIJENU INGRASIJI, sjajnom tipu koji će u nedelju okačiti o klin svoju suvozačku kacigu i završiti karijeru.

Ožie i Žilijen se nalaze na čelu generalnog plasmana šampionata a takodje i na čelu Relija Monca 2021. koji se zaršava u nedelju…

Prati ih sa samo 0.5 sekundi zaostatka Britanac Elfin Evans, ali, iskreno govoreći sjajni Evans je još daleko od onoga što je postigao čovek iz francuske Provanse, dasa iz mesta Gap u Visokim Alpima.

Šta reći o drugom danu…Ožie je perfektan, takodje i Evans,….mami uzdahe mladi Solberg, Formo se vratio na stazu i posle prevrtanja… u WRC 2 vodi Finac Hutunen, u WRC 3 Italijan Krunjola…. Rus Griazin nastavio da vozi…

Sutra je dan odluke, medjutim, čini se da se sve zna….ili će WRC opet da priredi OBRT….u ovom slučaju toga neće biti?

Plasman posle 13 ispita (od ukupno 16):

1.Ožie – „tojota“

2. Evans – „tojota“ – 0.5 sek.

3. Sordo – „hjundai“….+ 27.4 sek.

4. Nojvil – „hjundai“….. + 46.6

5. Solberg – „hjundai“….+ 1.21.2 min.

6. Katsuita – „tojota“…… + 1.38.8

7. Suninen – „hjundai“….. + 2.17.1

8. Grinsmit – „ford“…… + 2.24.8

9. Rovanpera – „tojota“….. + 3.39.1

10. Krunjola  (WRC 3) – „hjundai“ ….+ 8.07.1

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rsčitanja : 371Komentari