home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Delta Evo-e

Francuski GCK Motorsport razvija potpuno električnu Lanciju Deltu Integrale, koja će se takmičiti u World Rallycross Championshipu 2022. godine.

GCK Motorsport oživljava legendarnu Deltu Integrale u vreme kada je stigla potvrda da se francuska ekipa GCK vraća u šampionat nakon propuštene sezone ove godine. Vreme je očigledno iskorišćeno za razvoj nove Delte Evo-e.

Delta Evo-e

Inače GCK je prisutan u šampionatu od 2017. godine.

Delta Integrale je postala jedan od najpoznatijih i najuspešnijih automobila u World Rally Championshipu te je osvojila osam titula između 1988. i 1992. godine, pet titula proizvođača i tri vozačke titule koje su pripale Juhi Kankkunenu i Mikiju Biasionu.

Delta Evo-e

WRX će se odvijati pod novim pravilima naredne godine, a svi automobili će morati da koriste austrijski Kreisel električni pogon na sva četiri točka, koji će deliti s ostalim rivalima. Ovaj pogon će isporučivati 670KS. U šampionatu će se takmičiti 14 automobila.

"Korišćenjem kombinacije solarne energije i energije preuzete s 'zelene mreže' pre trka, GCK Energy će puniti baterije svih automobila između trka iz svojih specijalnih kontejnera. Nova generacija takmičenja će biti jedna od ekološki najosvešćenijih disciplina u motosportu", saopštio je GCK.

Izvor: Klix.ba

Foto: GCK Motorsportčitanja : 305Komentari