home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toprak Razagtlioglu

WSBK šampion je konačno presekao: 2023. će debitovati u MotoGP šampionatu.

Nakon mnogo spekulacija o njegovoj budućnosti, 25-godišnji Toprak Razagtlioglu je potvrdio da će 2023. debitovati u premijernoj klasi.

2021. je bila spektakularna godina za vozača Jamahe, koji ne samo što je osvojio svoju prvu titulu u WSBK-u, već je uspeo da prekine dominaciju šestostrukog šampiona, Džonatana Ree.

Iako mu je cilj da pređe u MotoGP, Razgatlioglu i dalje ima nameru da odbrani prošle godine osvojenu titulu.

U međuvremenu će imati priliku da vidi kako se ponaša gran pri mašina i to na privatnom testu na kojem će isprobati YZR-M1.

„Probaću M1 na privatnom testu, biću na stazi sa Kalom Kračlouom i moći ću da vidim šta me čeka 2023. godine.“

„Znam da ljudi koji me vole i koji me prate žele da napravim ovaj korak.“

„Dakle, 2022. je veoma važna za moj prelazak u MotoGP. Ali za sada želim da budem fokusiran na odbranu titule u WSBK, naredne godine“, rekao je on.

Vinjales: Odlazak iz Suzukija je bio greška

Nakon prošlogodišnjeg raskida saradnje s Jamahom usred sezone, Maverik Vinjales je priznao da je odlazak iz Suzukija i prelazak u tim iz Ivate bio greška.

Aktuelni vozač Aprilije je odlično počeo 2021, pobedom na otvaranju sezone u Kataru. Međutim, ubrzo su stvari krenule po zlu, pa je Španac do narednog podijuma čekao sve do devete runde i trke na Asenu.

Pobeda u Kataru i drugo mesto u Holandiji su jedini podijumi koje je Vinjales zabeležio u 2021. Jeste propustio dve trke, ali je ostatak sezone najlošiji još od debitantske sezone u premijernoj klasi, 2015.

Vinjales i Jamaha su saradnju prekinuli nakon prve trke u Austriji. On je potom testirao za Apriliju na Mizanu, da bi pred Aragon potpisao ugovor s italijanskom ekipom i u novom kombinezonu odvezao preostalih šest trka.

„Ne želim previše da govorim o prošlosti“, izjavio je Vinjales. „Jasno je da sam odlaskom iz Suzukija napravio grešku. Na kraju smo napravili dobar tim, ali u tom trenutku je Jamaha imala pobedničku mašinu i izabrao sam nju.“

„Pogrešno ili ne, sami biramo svoje odluke i živimo s njihovim posledicama.“

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 322Komentari