home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Moto GP Holandija

Za trku u Asenu smo znali da će da bude puna iznenađenja, ali ovo ipak nismo očekivali.

Lider šampionata Fabio Kvartararo imao je dva teška pada u Holandiji, a posle drugog je morao da odustane. Francuz je prvo u petom krugu skliznuo i udario u motocikl Aleša Espargara, inače drugoplasiranog u generalnom šampionatu. Bilo je očigledno da je Kvartararo preterao po mokroj stazi u pokušaju da se vrati na drugu poziciju. U incidentu je izvukao deblji kraj i pao je, dok je Espargaro uspeo da se održi na točkovima, ali se na stazu vrati kao 15, navodi Sportal.

Kvartararo se podigao i otišao u boks, gde je posle razgovara sa svojim timom odlučio da se vrati u trku, sa krugom zaostatka za vodećim Frančeskom Banjajom. Nastavio je da do granica “tera” svoju Jamahu, ali je napravio novu grešku u 13. krugu. Pao je sa motocikla i jedva se podigao. Ovaj put, nije se vraćao.

U tom trenutku, sjajni Aleš Espargaro se probio do desetog mesta i nastavio je poteru za vodećima. Iz kruga u krug je imao najbolje vreme, iako je 7-8 krugova pre kraja počela i kiša. Na kraju, Aleš je stigao do četvrtog mesta, a u poslednjjem krugu je obišao trijucu motociklista - Martina, Milera i Bindera,

Banjaja je slavio ispred Marka Bezekija, dok se na pobedničko postolje popeo i Maverik Vinjales. U top 10 završili su i Binder, Miler, Martin, Mir, Oliveira i Rins. Kvartararo je i dalje prvi u generalnom plasmanu sa 172 boda, ali je sada Aleš Espargaro prišao na jednu trku razlike, junak Asena ima 151 bod, Žoan Zarko je treći (114), a prati ga Frančesko Banjaja (106).

Izvor i video prilozi na sajtu Sportal.blic.rs

Foto: Screenshot / Twitterčitanja : 366Komentari