home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Cadillac V-LMDh

Cadillac će ove sezone u igri imati tri različito ofarbana Hypercar prototipa V-LMDh s kojima će učestvovati u IMSA šampionatu i Svetskom šampionatu u trkama izdržljivosti (WEC).

Cadillac V-LMDh

Kako piše Klix, u Cadillacu su odlučili da će dva hibridna prototipa iz Hypercar klase ove sezone učestvovati u višesatnim trkama IMSA šampionata, a treći prototip na čijoj karoseriji dominira plava boja svoje "okršaje“ će imati u Svetskom šampionatu u trkama izdržljivosti (WEC – World Endurance Championship).

Cadillac V-LMDh

Crveni i žuti prototipovi sa startnim brojevima 31 i 01 svoje premijerno pojavljivanje na stazi će imati na prvoj od 11 trka severnoameričkog IMSA šampionata (24 sata Daytone) koja počinje 28. januara, a plavi prototip sa startnim brojem 2 u svoju borbu za slavu krenuće 17. marta kada počinje prva od sedam trka WEC šampionata (1.000 milja Sebringa).

Prototip s kojim će se Cadillac ove sezone suočiti s mnogobrojnom konkurencijom iz Hypercar klase pokreće atmosferski 5,5 litarski V8 motor LMC55R koji uz hibridni sistem raspolaže sa 680 konjskih snaga.

Šasiju "potpisuje“ Dallara, a za prenos snage na podlogu zadužen je 7-stepeni sekvencijalni menjač.

"Spremni smo za suočavanje s najboljima, a posebno nas raduje povratak u Le Man gde se vozi najzahtevnija trka na svetu“, rekao je prvi čovek američke kompanije Rory Harvey. Ranije je objavljeno da će plavi Cadillac V-LMDh u WEC-u voziti iskusan trojac koji čine Novozelanđanin Earl Bamber i Britanci Alex Lynn i Richard Westbrook.

Izvor: Klix.ba

Foto i video: Cadillacčitanja : 228Komentari