home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Italijanska kompanija „Fijat” je pre četiri dana intenzivno počela da renovira proizvodne hale u fabrici automobila u Kragujevcu. Prema rečima savetnika Ministarstva ekonomije Aleksandra Ljubića, već naredne nedelje će u proizvodnim halama, koje obuhvataju montažu, lakirnicu i karoseriju, otpočeti postavljanje novih podova, zato što su stari od drvenih kocki izmešteni.

 (Dalje)Nakon što je BMW prošle godine predstavio novu, petu generaciju svoje serije 7, došao je red i na razne modifikacije ove limuzine. Jedna od njih je i rad nemačke kompanije Alpina, čiji novi model B7 Bi-Turbo će se pojaviti već na predstojećem Salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Automobilska proizvodnja u Japanu zabeležila je rekordan pad od 41 odsto u januaru, na godišnjem nivou, što je pad bez presedana od 1967. od kada se ti statistički podaci prate, saopšteno je u Tokiju.

 (Dalje)

Dok se u poslednje vreme više pričalo i nagađalo o Lamborghiniju Murcielago LP670-4, stigli su novi detalji i slike o jednom drugom specijalnom Murcielagu – modelu LP650-4 Roadster, ekskluzivnom modelu koji će biti napravljen u limitiranoj seriji od samo 50 komada.

 (Dalje)

Kao odgovor na fabrički Bentley Continental Supersports sa 630 konja (premijeru će imati za nekoliko dana na Salonu automobila u Ženevi), nemački Edo Competition promoviše još jaču varijantu Continentala GT Speed, čiji 6,0 litarski W12 motor sada raspolaže sa čak 680KS i 880 Nm obrtnog momenta (fabrički primerak inače ima 610KS i 750 Nm).

 (Dalje)

Nekoliko dana pre zvanične svetske premijere na Salonu automobila u Ženevi (5. – 15. mart), lovci na auto novitete su u Portugalu uspeli da snime potpuno nemaskirani primerak novog Renaultovog Megana u GrandTour, odnosno karavan verziji.

 (Dalje)

Ferrari je danas objavio prvu zvaničnu sliku modela 599 GTB Fiorano HGTE, koga će publika premijerno moći da vidi sledeće nedelje na 79. Salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Fijat je počeo isporuku delova za automobil "punto 188" koji će početi da se sklapa od kraja marta u pogonima kragujevačke Zastave.  

 (Dalje)

Uvoznik Suzukija za Srbiju, kompanija Euro Sumar (www.suzuki-yu.co.yu) domaćim kupcima nudi nekoliko modela ove japanske kompanije po nižim, akcijskim cenama.

 (Dalje)

Kompanija Verano Motors (www.verano.rs), generalni uvoznik i distributer Peugeot vozila za Srbiju, najavila je veliki broj noviteta, kao i popuste, uoči Međunarodnog sajma automobila u Beogradu (od 27. marta do 5. aprila).

 (Dalje)

Pored Zagata, Giugiara i IDEA-e, još jedna italijanska dizajnerska kompanija će na Salonu automobila u Ženevi (5. – 15. mart) izložiti svoju zanimljivu kreaciju.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja mogao bi uskoro da se nađe na spisku vlade za usvajanje, budući da su usaglašene sve dosadašnje nesuglasice njegovih „autora”, MUP-a i Ministarstva za infrastrukturu. Poslednji sastanak predstavnika ova dva ministarstva, na kojem je konstatovano da ga uz minimalne korekcije treba dostaviti vladi na utvrđivanje, održan je pre tri dana.

 (Dalje)

Seat Ibiza Black edition

27 Feb 2009 - 09:38 Noviteti Link

Kupcima u Velikoj Britaniji Seat nudi novu, Black edition verziju Ibize, koja će biti napravljena u ekskluzivnoj seriji od samo 150 komada.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila Folksvagen (Volskwagen) objavio je da pokreće novu strategiju za kinesko tržište, sa ciljem udvostručenja prodaje.

 (Dalje)

Porsche Carrera GT se doduše više ne proizvodi ali ovaj, i dalje više nego atraktivan automobil, i pored toga privlači pažnju tjunera, među kojima se posebno ističe nemački Gemballa.

 (Dalje)