home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Zvanično, nova generacija Toyote Prius (modelske godine 2010.) treba da se pojavi u januaru 2009. godine na Salonu automobila u Detroitu, ali zahvaljujući nedavnim procurelim slikama i ovom novom videu, tajni više nema.

Novi Prius u osnovi zadržava formu veoma sličnu aktuelnom modelu (sa novim prednjim delom u stilu novijih Toyotinih modela), ali će biti nešto veći od njega (imaće i prostraniju unutrašnjost, unapređene baterije, veću maksimalnu brzinu, manju potrošnju i emisiju CO2 i lakšu karoseriju).  

Sem Hybrid Synergy Drive hibridnog pogona (elektromotor i novi 1,8 litarski benzinac sa 40 konja više nego dosadašnji 1.5L), uz novi Prius će se, kao opcija doduše, moći dobiti i solarni paneli na krovu, dok će se proizvodnja od 2010. godine odvijati i u Toyotinoj novoj fabrici u Misisipiju (pa će ukupna godišnja proizvodnja Priusa porasti na svih 480.000 jedinica).

Što se cene tiče, očekuje se da će ona biti tek za nijansu veća od sadašnjih 22.160 dolara, koliko aktuelni Prius košta u Americi.čitanja : 845Komentari