home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Češka Škoda iskoristiće ovogodišnji Salon automobila u Ženevi (5. - 15. mart) da konačno promoviše serijsku verziju svog kompaktnog SUV modela Yeti, koji je inače u formi koncepta predstavljen na istom mestu još pre četiri godine.

Škoda za sada nije objavila nijednu sliku serijskog Yetija ni neke konkretnije detalje, sem da se Yeti bazira na istoimenoj dizajnerskoj studiji i da će raspolagati najmodernijom tehnologijom (velikog tate Volkswagena), te da predstavlja pametnu i praktičnu soluciju za kupca koji želi kompaktan, robustan, bezbedan i univerzalan automobil.

Sem Yetija, Škoda je za ženevski Salon pripremila i novu Octaviju GreenLine, odnosno najnoviji primerak njihove GreenLine porodice modela ekološki podobnijih automobila. Konkretnije, Octavia GreenLine je dobila novi 1.6 TDI common-rail dizel motor sa 77kW/105KS i 250 Nm obrtnog momenta pri 1900 o/min. (DPF filter čestica čađi je naravno serijski). Potrošnja goriva po fabričkim podacima iznosi 4,4 litara na 100 km, a emisija CO2 je 116 grama po kilometru.

I na kraju još jedna premijera - Fabia Scout, proterenska Fabia koja u stvari predstavlja serijsku verziju studijske Fabije Scout sa Salona u Frankfurtu 2007. godine.

Kao i u slučaju već poznatih Octavije Scout i Roomstera Scout, i Fabia Scout nije pravi terenac, već više šminkersko i lifestyle vozilo bez preteranih off-road pretenzija.

Dakle, sve se svodi na atraktivniji spoljašnji izgled (robusniji branici da dodatnom zaštitom u donjem delu, široki plastični zaštitni elementi na donjem delu vrata i na blatobranima, veći i atraktivniji točkovi, svetla za maglu, krovni nosači), viši klirens i bogatiju opremu.  
čitanja : 1851Komentari

Yeti Ye Do YaYa!

Autor YaYzY 20 Feb 2009, 20:43