home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako piše britanski magazin AutoExpress, Ford je odlučio da proširi gamu modela Kuga, i to kupeom sa 2 vrata koji će se bazirati na modifikovanoj platformi sledeće generacije Ford Focusa.

Ford ovom sportskom Kugom želi da izađe u susret kupcima koji žele automobil sa povišenom pozicijom sedenja jednog SUV-a, a u kombinaciji sa izgledom kupea i sportskim voznim osobinama.

Zato će Kuga Coupe (ako se zaista pojavi na tržištu) imati dinamičan i mišićav izgled sa opadajućom linijom krova i položenim C stubovima. Modifikovani dizajn prednjeg i zadnjeg dela, naglašeni lukovi blatobrana, veći klirens i veliki aluminijumski točkovi kompletiraju atraktivan vizuelni nastup.

Većina verzija Kuge Coupe će zbog manje potrošnje i emisije CO2 najverovatnije biti dostupna sa prednjim pogonom (opciono će naravno postojati i 4x4 varijanta), dok će se pod haubom naći paleta EcoBoost benzinskih motora sa turbo punjačem i direktnim ubrizgavanjem. To znači i novi 1,6 litarski turbo u verzijama sa 148 i 187 konja, a za ljubitelje dizelaša u ponudi će biti novi 1.6 TDCi od 128KS, kao i 2,0 litarski motor sa 168 i 197 konja.

Standardno će se ugrađivati šestostepeni manuelni menjač (opciono i Powershift menjač sa duplim kvačilom), a nudiće se i stop-start sistem.čitanja : 3790Komentari

Izgleda svemirski

Autor tekstopisac 17 Jun 2009, 17:49

dosadan si sa tom pesmom

i da,autic je dobar

Autor hh 17 Jun 2009, 21:33

Megan coupe na velikim tockovima...

Autor Mikelangelo 17 Jun 2009, 22:54

Mislim da je jedino besmislenije vozilo od SUV Coupe-a karavan cabriolet, ali ne bi me čudilo da BMW ili neki drugi domišljati proizvođač i to ponudi kupcima... Još je genijalnije što se uvek nađe neki pacijent kome baš to treba...

Autor zoki 18 Jun 2009, 15:53