home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

O tome da BMW razmatra da na bazi budućeg modela Mini Speedster napravi i njegovu kupe varijantu, nazvanu Broadspeed, već se govorilo, a u međuvremenu su postali dostupni neki novi detalji i ovaj novi rendering. 

Broadspeed je dakle derivat budućeg Speedstera (koji će koristiti istu platformu), ali konačna odluka o njegovoj proizvodnji u vrhu BMW-a još nije doneta.

Po nezvaničnim vestima, Mini Broadspeed (ime već upotrebljeno šezdesetih godina prošlog veka na modelu Broadspeed GT Coupe – na drugoj slici) će imati prednji pogon, dok će motori biti preuzeti od postojećih Mini modela (Cooper, Cooper D i Cooper S), uključujući i 1,6 litarski turbo benzinac sa 218 konja za verziju John Cooper Works.

Ovaj potonji bi ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) postizao za manje od 6 sekundi, dok bi prodaja (ako zaista dobije zeleno svetlo) startovala 2011. godine po ceni od oko 18.000 funti za osnovni model.

Dvosed Mini Speedster, koji inače treba da se pojavi već u septembru ove godine na Salonu automobila u Frankfurtu (bar u formi koncept vozila), bazira se na postojećoj platformi R57 Minija Cabrio, od koga će međutim imati širi trag točkova.

Koliko je za sada poznato, u BMW-u su odlučili karoseriju za Mini Speedster (na trećoj slici njegov mogući izgled) neće proizvoditi austrijska kompanija Magna (koja će međutim proizvoditi budući Mini SUV), već neko treći.čitanja : 858Komentari

Cemu sad to...?

Autor Mikelangelo 18 Avg 2009, 12:03

Prvi je privlačan, a zadnji je čudan.

Autor Stefko 18 Avg 2009, 22:25

najlepsi je ovaj na crno beloj slici ;)

Autor dmc 19 Avg 2009, 04:37