home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nova, treća generacija Audija TT će po ranijim najavama premijeru imati početkom ove godine (na sajmu automobila u Ženevi), dok će se sledeće godine pojaviti i njegova Roadster varijanta. Dok se to ne desi, evo i novih rendera koji pokazuju njegov mogući izgled.

Novi TT će biti napravljen na Volkswagenovoj MQB platformi, imaće širi trag točkova i bolji raspored mase u odnosu na aktuelni model, dok se dimenzije neće značajnije menjati.

Najavljuje se i smanjenje težine (do 100 kg, zahvaljujući većoj upotrebi aluminijuma), unapređene vozne karakteristike, povećana bezbednost, bogatija oprema i manja potrošnja goriva, a postojaće verzije sa samo prednjim i pogonom na sva četiri točka.

Izgled prednjeg dela TT-a će biti inspirisan novijim modelima ovog proizvođača (kao i nedavno predstavljenim Allroad Shooting Brake Conceptom), a što se motora tiče, jedan će sigurno biti 2,0 litarski turbo četvorocilindrični benzinac sa oko 220KS.

Očekuju se takođe i model sa 1.8 TFSI benzincem sa 180KS, zatim Audi TTS sa 280KS, pa Audi TT sa 2.0 TDI dizelašem od oko 190KS, kao i sportski TT-RS sa 2,5 litarskim TFSI petocilindrašem od 380 konja.

Još ranije su inače objavljene slike unutrašnjosti koja u PR saopštenju opisuje kao puristička, sportska i okrenuta ka vozaču, a ima "virtuelni kokpit" koji kombinuje instrument tablu i infotainment displej u jednu jedinicu. 12.3-inčni TFT displej ima dva različita moda – klasičan izgled i infotainment izgled, čime se eliminiše potreba za sekundarnim infotainment ekranom.

U unutrašnjosti se takođe ističu volan sa zaravnjenim donjim delom, aluminijumski detalji, revidirana centralna konzola i S sportska sedišta.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Renderi: Autobild.de

Ranije objavljene slike unutrašnjosti:
čitanja : 1135Komentari