home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Produkcijska verzija koncept modela C-X17 će na tržište stići 2016, a baziraće se na aluminijumskoj platformi modela XE, odnosno već i zvanično potvrđene skorašnje kompaktne limuzine.

Očekuje se da će prilikom razvoja Jaguarovog SUV-a naglasak biti stavljen na dinamičnost i agilnost automobila s obzirom da je platforma na kojoj će se bazirati prvobitno namenjena pogonu na zadnje točkove, a ionako su za off-road sposobnosti i visoku dozu luksuza zaduženi modeli sestrinskog Land Rovera.

Ovaj model se trenutno unutar Jaguara navodno naziva "sports crossover", a dimenzijama bi trebalo da bude veoma blizak koncept modelu, odnosno njegova dužina će se kretati oko 4,7 m, a visina produkcijskog modela će biti nešto veća.

U Jaguaru nameravaju da u nekoliko narednih godina značajno povećaju svoju godišnju prodaju na preko 200.000 primeraka, a ovaj model bi trebalo da bude jedan od glavnih aduta. Štaviše, Britanci čak očekuju da će 90% kupaca ovog crossovera biti novi Jaguarovi kupci.

U Jaguaru glavnu konkurenciju ovom crossoveru vide u Porscheovom Macanu od koga bi britanski model trebalo da bude osetno lakši, odnosno očekuje se masa od oko 1.600 kg, za razliku od Macanovih 1.865 kg. Pokretaće ga nova generacija Jaguarovih 4-cilindričnih turbo benzinskih i dizel motora pod oznakom Ingenium.

Veruje se da će vrh ponude predstavljati varijante pokretane bi-turbo verzijama ovih pogonskih sklopova visoke snage i relativno niske potrošnje. Kupci će moći da biraju između varijanti sa pogonom na sva četiri i na zadnje točkove.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Jaguarčitanja : 833Komentari

Predobar!!!

Autor UROS 88 01 Apr 2014, 15:44