home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Još uvek kamufliran na probnoj vožnji: Nova Corsa dolazi na tržište krajem 2014.

Riselshajm. Bilo je dosta nagađanja, ali sada je sigurno: nova Opel Crosa će biti predstavljena javnosti ove godine. Trenutno ulazi u serijsku proizvodnju, a finalne provere u kamuflažnom izdanju su u toku kako bi se testiralo fino podešavanje svih komponenti.

Corsa E ne donosi samo 1.0 ECOTEC benzinski motor nove generacije sa novim šestostepenim ručnim sistemom prenosa, već može da se pohvali i novom šasijom i izvanredno podešenim upravljanjem. Opelovi inženjeri su u tajnosti izašli na puteve regije Palatinat jugoistočno od Frankfurta na Majni sa četiri prototipa kako bi verifikovali ispravnost modela.

Test-vozila su bila opremljena novim, moćnim 1.0-litarskim tro-cilindričnim turbo motorom sa 85 kW/115 ks, sa Sport i Comfort šasijom. Radi poređenja, aktuelna Corsa 1.4 (74 kW/100 ks) i 1.4 Turbo (88 kW/120 ks) su bili u pratnji ovih test vozila.

Članovi Opelovog borda direktora, uklučujući izvršnog direktora Dr Karla-Tomasa Nojmana, potpredsednika sektora za inženjering Majkla Ejblsona i potpredsednika sektora prodaje i postprodaje Pitera Kristijana Kusperta, stavili su novu generaciju Corsa modela pod mikroskop. Povratne informacije su veoma pozitivne, a veoma je primetan i veliki pomak od Corsa D to Corsa E generacije. Pohvale na račun novog 1.0 ECOTEC motora su bile jednoglasne. Prednosti trocilindričnog motora – obrtni moment, vozivost i generisanje buke – u kombinaciji sa novim menjačem i šasijom, predvode listu najvažnijih detalja, kako navode članovi Odbora i inženjerskog tima.

PR Opelčitanja : 1273Komentari

Nemam problem sa recikliranjem, ako se to radi kako valja (Audi, PSA), ali ako recikliras a cak ni ne deluje novo, zaista ne vidim sto bi se neko odlucio za taj model, a ne za konkurenciju (B klasa,ML, E klasa, celokupna VW gama).

Autor Fordovac 01 Jul 2014, 12:50

Fordovac
a kakve to ima veze sa Corsom???

Autor carobnjak 01 Jul 2014, 13:35

Zato sto su uradili istu stvar kao Mercedes sa ml. Stavili jedna element na presu za vrata, nove prese za krila i haubu. Nobi branici i svetla. Malo promenili enteriejr i eto nazvali novim modelom. Sve je to super, ali ovo nisu novi modeli. I ne kazem da treba menjati po svaku cenu (eto S klasa npr deli dosta stvari sa prethodnom ma sta oni tvrdili), ali dokle god to zaista izgleda savremeno, a ne kao pimpovan model prethodne genracije (kao jugo npr).

Ova korsa nije nova, i to se vidi.

Autor Fordovac 01 Jul 2014, 15:20

Fordovac 01 Jul 2014, 15:20

Aj molim te nemoj vise pisati svoje izmisljotine.

Autor hh 01 Jul 2014, 15:45

čekajte...
ovo je poprilično zanimljivo jer... kako smo pre par dana čitali, i Citroen bi u vrlo kratkom vremenu (do početka iduće godine) kao trebao izbacit novi C3! a novi C3 i nova Corsa bi kao trebali imat istu platformu!!! nakon cele zbrke oko GM/PSA dilova više nisam siguran jeli ta "nova/zajednička" platforma samo modifikovana PSA-ova PF1 platorma ili zaista nova EMP1 platforma ali, novi modeli oba koncerna bi trebali djelit istu!
pa sad... ako ovo gore nije samo ekstanzivniji fejslift i u pitanju je stvarno nova Corsa, onda bi trrebala bit napravljena na PSA platformi, za razliku od sadašnje, koja je blizanac Fiatovog Punta ili Grande Punta ili ćega već zadnjeg Fiatovog u B segmentu...
bi li dragi nam AutoBlog mogao "poćprkat" internetom i otkrit šta je faktićki sad sa tim? :)

Autor drugmirko 01 Jul 2014, 16:23

@drugmirko
GM i PSA su odustali od deljenja zajednicke platforme za vozilo B segmenta (bila je vest o tome) iz kako pisu ekonomskih razloga (mozda za sledecu generaciju Corse to promene jer je EMP1 dosta revolucionarna), a ostaju B segment MPV, C-segment crossover i MPV C-segmenta... za sada...
Ovo je jaci i temeljniji restyle poput Golfa 5 u 6 ili Passata B6 u B7...

Autor Orlo 01 Jul 2014, 17:49

pa, da... koliko se ja sećam. od sve silne saradnje na kraju su "zajednićki" ostali samo monovolumeni C3P/Meriva, 5008/Zafira i crossover ili nešto slično.... ali iznenada od svugdje "iskaću" vesti o novom C3 i Corsi za kraj ove odnosno, početak iduće godine a ponovno su počele kolati i priće o zajedničkoj platformi...
a pogotovo me "smelo" to, da je "novi" C3 prvo "ukidan" pa onda iznenada ponovno najavljen i planiran u jako kratkom roku ("koncept" na jesen, produkcijska verzija na proljeće) i da če zadržat staru PF1 platformu iako je bilo govora, da će nasljednici C3 i DS3 bit auti, koji će "inagurirat" EMP1... ali istini za volju, to je bilo prije neg su C3 "ukinuli" i "uskrsli" :))

Autor drugmirko 01 Jul 2014, 21:27