home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kada se priča o planovima Alfa Romea za budućnost, neophodno je da se prvo podsetimo na petogodišnji plan koji je Fiat Chrysler Automobiles objavio početkom maja ove godine.

Dakle, Alfa Romeo će po tom planu do 2018. godine predstaviti osam novih modela, koje će između ostalog odlikovati "napredni, inovativni motori, impresivan odnos snaga/težina i karakterističan italijanski dizajn."

Do 2018. u Alfu će biti uloženo sedam milijardi dolara, a do te godine proizvodnja Alfa Romea će biti povećana na 400.000 komada godišnje. Sve u svemu, Alfa Romeo bi ovim planom trebalo da postane kompanija sa najboljim vozilima sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka "industrijalizovanim u Italiji."

Što se modela tiče, prvi novitet će se pojaviti u poslednjem kvartalu 2015. godine, a to će biti mid-size model, po svemu sudeći dugo očekivana i nekoliko puta odlagana Giulia.

U periodu od 2016. do 2018. godine će se pojaviti i dva automobila kompakt klase, još jedan mid-size model, full-size model i dva crossovera, kao i sportski model.

Što se tiče SUV/crossovera, britanski Auto Express sada navodi da će se prvi Alfin SUV pojaviti tokom 2016. godine, i to možda pod nazivom Giulietta Cross.

Vozilo će biti iste veličine kao BMW X3, a pokretaće ga gama novih četvorocilindričnih i šestocilindričnih motora. Najsnažniji će raspolagati sa čak 500KS, dok će top dizel verzija imati oko 350KS. Ove motore bi navodno za Alfu mogao da razvije Ferrari.

Takođe, nešto kasnije će se pojaviti još jedan, veći Alfin SUV, a oba SUV-a će se nuditi u verzijama sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: arhiva Autoblog.rs / Autobild.dečitanja : 3116Komentari