home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Porsche će po nekim ranijim najavama na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu predstaviti i RS verziju aktuelnog modela 911 GT3 (serije 991), a dok se to ne desi (moguća je i premijera tokom 2015. godine) evo i procurelih slika koje objavljuje britanski CAR Magazine.

Podsećanja radi, aktuelni Porsche 911 GT3 je promociju imao u martu prošle godine na sajmu u Ženevi, a pokreće ga 3,8 litarski šestocilindrični motor sa 350 kW/475KS pri 8250 o/min. (u paru sa PDK menjačem sa dvostrukim kvačilom). Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3,5 sekunde, do 200 km/h stiže za "manje od 12 sekundi", a najveća brzina je 315 km/h.

Nova 911 GT3 RS verzija će se u odnosu na standardni 911 GT3 razlikovati po aerodinamičkom paketu (uključujući i novi prednji spojler, proširenja blatobrana, zadnji spojler), restilizovanoj haubi i krovu, manjoj masi (uključujući tanja stakla i lakše panele), širem tragu točkova, novim točkovima i gumama, dok će snaga pomenutog šestocilindričnog motora biti nešto veća. Takođe, automobil će imati i zaštitni kavez i nova sportska sedišta.

Po nekim ranijim najavama, kupci ovog modela će moći da dobiju samo PDK menjač, mada neke druge glasine kažu da će biti dostupan i manuelni menjač.

Zahvaljujući svim ovim promenama 911 GT3 RS će imati i bolje ubrzanje do 100 km/h, kao i nešto veću maksimalnu brzinu.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto via Carmagazine.co.ukčitanja : 1012Komentari