home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Astra K bi na tržište trebalo da stigne najkasnije 2016, a premijeru možemo da očekujemo već u drugoj polovini sledeće godine.

Kada je reč o dizajnu novitet ne bi trebalo da se previše odmakne od sadašnjeg modela, ali očekuje se veliki uticaj koncept modela Monza. Konstrukcijske novosti i veća upotreba lakših materijala bi trebalo da dovedu do smanjenja mase novog automobila i to bar za stotinjak kilograma.

Očekuje se i manji rast dimenzija vozila što bi prvenstveno trebalo da se odrazi na povećanje ponude prostora unutar putničke kabine.

Najveću novost bi svakako trebalo da čini moderna turbo motorizacija manje zapremine, odnosno vrh ponude će činiti 1,6 litarski 4-cilindrični turbo pogonski agregati, od kojih će najsnažniji biti onaj u OPC varijanti za koji se veruje da će razvijati snagu od 209 kW, odnosno 284KS. Među najpopularnijima će svakako biti dizelaš 1.6 CDTI snage 81 i 100 kW, odnosno 110 i 136KS, a svakako treba pomenuti i 1.6 SIDI Turbo snage 147 kW, odnosno 200KS, dok bi ulazni model mogao da pokreće 3-cilindrični turbo snage 115KS.

Dobar deo pomenutih motora će biti standardno uparen sa novo razvijenim 6-stepenim ručnim menjačem, a u ponudi će se naći i automatski menjač.

Nakon standardnog hatchbacka kupcima će, zavisno od tržišta, biti ponuđene karavanska, coupe i limuzinska verzija, a proizvodnja će biti u potpunosti poverena pogonima van Nemačke, konkretnije onima u Ellesmere Portu, u Velikoj Britaniji i Gliwicama, u Poljskoj.

Izvor: Autonet.hr

Renderi: arhiva Autoblog.rs / Autobild.dečitanja : 4681Komentari

Mislim da nema sanse da se nadje 1.6 u OPC verziji jer su relativno skoro izbacili novi 2.0T SIDI motor koji ce pokriti taj opseg snaga preko 250 KS a mislim i za dimenzije da grese - ova je i ovako medju najvecim u klasi i moguce da ce ici i na manju duzinu... Cruze je npr. na D2XX platformi "smrsao" izmedju 60 i 125 kg, u zavisnosti od menjaca i opreme, sto je prilicno, a sto znaci da se i ovde toliko moze ocekivati...

Autor Orlo 23 Okt 2014, 18:05