home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ovde prvo podsećanje da je Citroen svoj novi urbani crossover C4 Cactus promovisao u martu ove godine na sajmu u Ženevi, kada je ovaj automobil privukao pažnju i jedinstvenim "Air Bump" zaštitnim panelima na bokovima (za sprečavanje manjih udubljenja i ogrebotina).

C4 Cactus (dugačak 416 cm) je u Ženevi inače predstavljen sa 1,0 litarskim trocilindričnim turbo benzincem, kao i sa e-THP agregatom, eHDI dizelašem i BlueHDI dizelašem.

Budući da je C4 Cactus uspešno startovao na tržištu, PSA Peugept-Citroen je odmah reagovao i najavio povećanje proizvodnje za oko 20 odsto. To znači da će u Villaverde fabrici u Španiji biti uvedene nove smene kako bi se povećala proizvodnja i zadovoljila potražnja.

U međuvremenu su pojedini dizajneri objavili i nezvanične rendere koji pokazuju kako bi mogla da izgleda eventualna Sport verzja ovog automobila.

C4 Cactus Sport je zamišljen kao vozilo sa većim alu točkovima, crvenim kočionim kleštima, aero body paketom, modifikovanim ogibljenjem, novim izduvnim sistemom sa dve izduvne cevi, sportski doteranim enterijerom i jačim motorom (sa oko 180KS).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Virtuel-Car / Blogautomobile.frčitanja : 3228Komentari