home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mazda ne prestaje da izbacuje novitete; sem novog crossovera CX-3 i obnovljenih verzija modela CX-5 i Mazda6 (svi su premijeru imali na sajmu automobila u Los Anđelesu), japanska kompanija je pripremila i sedan varijantu nove Mazde2.

Podsećanja radi, Mazda je pre nekoliko meseci promovisala novu generaciju svoje "dvojke" (u Japanu kao Mazda Demio), ali samo u hatchback verziji sa 5 vrata. Trovratne verzije više neće biti, ali tokom sledeće godine će se u prodaji pojaviti i nova Mazda2 Sedan koja je zvaničnu premijeru imala pre nekoliko dana na Thailand International Motor Expo-u. 

Takođe, pojedini dizajneri se bave i eventualnom sportskom MPS verzijom "dvojke" Sedan, ali ostaje da se vidi da li će se takav model uopšte i pojaviti. Ipak, to nije sprečilo jednog dizajnera da nam omogući da makar u obliku rendera vidimo kako bi Mazda2 MPS Sedan mogla da izgleda.

X-Tomi Design je za "dvojku" MPS Sedan predvideo atraktivniji eksterijer, nove točkove, crnu prednju masku, a u paketu bi se našli i sportski izduvni sistem, doterano ogibljenje, sportska unutrašnjost, jače kočnice i jači 1.5L motor.

Na kraju, tu su i nezvanični renderi koji pokazuju novu Mazdu2 i u formi Coupea. Međutim, i ovo je samo mašta jednog dizajnera budući da od toga ipak neće biti ništa.


Ivan Mitić - Autoblog.rs

Render: Xtomi.blogspot.hu / Theophiluschin.com

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 804Komentari