home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Šef bavarskog BMW-a Harald Krueger je za medije još prošlog meseca potvrdio da će ovaj proizvođač ponuditi još jedan model iz svoje "i" porodice.

Krueger je za Die Zeit tada izjavio da će novi model biti predstavljen u bliskoj budućnosti, ali nije precizirao tačno kada. Nagovestio je takođe da će ovaj model biti veći od aktuelnog BMW-a i3, dok drugi detalji nisu saopšteni.

U međuvremenu je iz BMW-a saopšteno da su sada u finalnoj fazi odluke o formi ovog modela. Jedna od mogućnosti je da se BMW i5 (ime još nije potvrđeno) ponudi kao mini MPV vozilo, a druga solucija podrazumeva sedan kojim će Bavarci konkurisati najavljenom Teslinom Modelu III. Za sada nije poznato da li će BMW i5 biti plug-in hybrid vozilo ili će se raditi o potpuno električnom automobilu.

Takođe, ranije se nagoveštavalo da će se BMW i5 pojaviti krajem ove decenije, ali sada izgleda da će se to desiti ranije nego što se mislilo.

U svakom slučaju, više bi trebalo da saznamo sledeće godine kada BMW obeležava stogodišnjicu.

Ovde treba podsetiti da BMW priprema i doteranu verziju električnog modela i3, pri čemu se najznačnija novost tiče duže autonomije.

Britanski mediji, pozivajući se na izvore iz Nemačke, pišu da će BMW i3 uskoro dobiti optimizovani pogonski sistem, uz produženje autonomijje sa jednim punjenjem baterija sa sadašnjih 80-100 milja (128-160 km) na više od 124 milje (200 km).

I litijum-jonske baterije će biti nove, mada će imati isti kapacitet kao i do sada, a treba pomenuti i unapređenu elektroniku. Takođe, serija izmena očekuje i BMW i3 sa produženim dometom koja ima i dvocilindarski benzinski motor.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: arhiva / Autobild.dečitanja : 1137Komentari