home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Šef Alfa Romea Harald Wester je prošlog meseca u razgovoru sa britanskim novinarima otkrio neke detalje vezane za nove modele ove italijanske marke. Wester je ponovio da Alfa Romeo planira osam novih modela, pri čemu je jedan od njih već predstavaljen (nova Giulia na bazi Giorgio platforme sa zadnjim pogonom).

Podsećanja radi, Alfa Romeo je Giuliju promovisao 24. juna u Milanu, na 105-godišnjicu osnivanja ove slavne marke, a istovremeno je prikazan i modifikovani logo marke.

Giulia je međutim tek početak jer Alfa Romeo planira brojne novitete kako bi globalnu prodaju povećali na svih 400.000 vozila godišnje. Koliko je to realno ostaje da se vidi (prošle godine su plasirali nekih 70.000 komada).

Jedan pd noviteta je i Project 961, sedan koji će se u Alfinoj ponudi smestiti iznad nedavno predstavljene Giulije, a kojim Italijani planiraju napad na BMW Serije 5.

Neki mediji ovaj veći Alfin sedan nazivaju Alfetta, dok je autor ovih novih nezvaničnih rendera za svoju virtuelnu kreaciju izbarao ime Giorgio.

Ako sve bude išlo po planu, Alfetta će se po nekim ranijim najavama pojaviti krajem 2017. godine, u verzijama sa zadnjim i 4x4 pogonom. U gami se između ostalog mogu očekivati šestocilindrični motori, a jedno od važnijih tržišta za ovaj sedan će biti SAD.

Dok je Giulia dugačka 464 cm, buduća Alfetta bi trebalo da ima dužinu približnu Maseratiju Ghibli (497 cm).

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Renderi: Theophiluschin.comčitanja : 1212Komentari

Daleko bilo...
Neko se igrao sa Dodge-om.

Autor Uros Cuore Sportivo 29 Nov 2015, 18:17

He he, neko se ozbiljno poigrao sa Chargerom. :)

Autor Nitro 01 Dec 2015, 10:10