home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Chevrolet je električni Bolt EV u formi koncepta predstavio u januaru ove godine na NAIAS sajmu automobila u Detroitu (autonomija mu iznosi oko 200 milja - 322 km), dok će serijski model u proizvodnju krenuti u oktobru 2016. godine.

Na nedavnom sajmu automobila u Los Anđelesu se pojavila i vest da će serijski Bolt EV promociju imati početkom januara sledeće godine na Consumer Electronics Show-u u Las Vegasu (to je za medije najavio General Motorsov šef razvoja globalnih proizvoda Mark Reuss), a sada su pred nama i špijunske slike potpuno nemaskiranog primerka.

Što se cene tiče, automobil će se na američkom tržištu prodavati po ceni od oko 30.000 dolara, pri čemu će se proizvodnja odvijati u GM-ovoj Orion fabrici u blizini Detroita.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Greencarreports.comčitanja : 794Komentari

Prilicno su ubrzali njegovo izbacivanje na trziste, i to uglavnom zbog cinjenice da uopste nema trenutno konkurenta koji za te novce moze da ponudi ovoliki domet, i tu formu MPV-a... s obzirom na dizajn, ovo ce se lako transformisati u Opel koji ce sigurno stici da kraja naredne godine... osim fensi materijala (ugljenicnih vlakana, magnezijuma, aluminijuma itd), tu je i nova platforma G2XX/SC koja ce biti primenjena na novoj Corsi F...

Autor Orlo 05 Dec 2015, 12:24

@ Orlo, nekoliko ranije objavljenih rendera eventualne Opel verzije:

https://autoblog.rs/blog/auto/top-secret/2015/02/10/ovako-bi-mogla-da-izgleda-opelova-verzija-chevroleta-bolt-ev

Autor auto 05 Dec 2015, 13:01

@auto
Hvala!
Video sam te rendere, ali ocigledno je da se serijski model, osim forme, u detaljima dosta razlikuje od koncepta na osnovu kojeg je radjen i render...

Autor Orlo 05 Dec 2015, 17:31