home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Mnogo toga neočekivanog je isplivalo poslednjih dana što se tiče američkih FCA noviteta u sledeća 24 meseca pa ćemo proći kroz listu noviteta po brendovima za 2017. i 2018. godinu.

Chrysler

Kao što znate Dodge Dart (PF) se više ne proizvodi. Kompanija FCA je bila u pregovorima da isti model proizvodi neka druga kompanija ali ti ppregovori nisu urodili plodom. Ipak, to ne znači da FCA u potpunosti napušta ovaj segment u Severnoj Americi.

Neki izvori govore da će u martu ili aprilu doći više informacija iz FCA o tome da će evropski Fiat Tipo u nekom obliku biti ponuđen u SAD-u pod Chrysler značkom. Tada ćemo verovatno znati nešto više o tačnom vremenskom rperiodu početka prodaje kao i ponudi motora i menjača.

Drugi novitet vezan je za Chrysler crossover, model koji u ponudi menja Dodge Journey (JC). Trebao bi da se bazira na Jeepu Cherokeeu (K8) sa 3 reda sedišta koji će biti ponuđen u Kini. Od tog Cherokeea bi trebalo da se razlikuje sa nedostatkom zaštita podnice i možda izostanku nekih drugih ojačanja. Sve ovo bi trebalo da znači da će u ponudi biti i plug-in-hybrid (PHEV) verzija. Najranije bi ovaj model trebalo očekivati kao MY2019, negde tokom 2018. i trebalo bi da dolazi iz Belviderea.

Poslednji novitet je iz Kanade. Crossover blizanac nove Chrysler Pacifice. Njegov dolazak najviše zavisi od datuma prestanka proizvodnje Dodge Grand Caravana. Kada se kapaciteti oslobode veliki crossover će biti tu.

Sa ovim Chrysler preuzima ulogu people movera što je do sada držao Dodge sa nekim modelima.

Dodge

Dodge nastavlja svoj put ka pravom američkom muscle brendu.

Prvi na tom putu bi trebalo da bude crossover srednje veličine baziran na novoj RWD platformi. U ponudi će zamenuti Journey iako nije direktan naslednik. Trebalo bi ga očekivati kao MY2019 iz Italije.

Pred kraj 2018. bi mogao da dođe i sledeći Dodge Durango koji će i dalje biti blizanac Jeep Grand Cherokeeu.

U ovom periodu dolazi još jači Dodge Challenger Hellcat. Verovatno sa preko 800KS, a novost je što će biti wide-body.

Počelo se govoriti o Dodge mid-size RWD limuzini. I ona će najverovatnije dolaziti iz Italije ali verovatno ne u sledeće dve godine.

Jeep

U sledećoj godini počinje prodaja novog Jeep Compassa u SAD-u i EU.

Verovatno na sajmu u Njujorku za neka 3 meseca dolazi predstavljanje potpuno novog Jeep Wranglera kao MY2018 modela. Godinu dana nakon toga verovatno dolazi pick-up verzija.

Negde tokom godine će verovatno biti predstavljanje Cherokeea K8 sa 3 reda sedišta za Kinu. U igri je plug-in-hybrid (PHEV) verzija.

Aktuelni Cherokee (KL) koji sada dolazi iz Belvidera će za MY2018 dobiti facelift.

Aktuelni Grand Cherokee (WK2) tokom sledeće godine dobija svoju Hellcat verziju za poslednju godinu proizvodnje kao MY2018.

I onda nas prave novosti čekaju na MY2019 modelima. Tada dolazi novi Grand Cherokee, čak moguće u prvoj polovini 2018.

Na široj i dužoj platformi će doći Wagoneer i Grand Wagoneer ali njegovo predstavljanje i start prodaje zavise od slobodnih kapacitetima u jednoj drugoj fabrici.

Izvor: Blog.dnevnik.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / KGP Photographyčitanja : 1094Komentari