home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Podsećanja radi, Mercedes je prošlog meseca na NAIAS sajmu automobila u Detroitu javnosti predstavio obnovljenu i proširenu porodicu modela Mercedes-AMG GT.  

Tu je pažnju pažnju pre svega privukao Mercedes-AMG GT C Coupe, koji se u gami smestio iznad GT S i ispod GT R verzije. Za njegov pogon se brine 4,0 litarski biturbo V8 motor sa 410 kW/550KS i 681 Nm, u kombinaciji sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Mercedes je u Detroitu pokazao i doterane standardne verzije GT i GT S. Tako Mercedes-AMG GT sada raspolaže sa 350 kW/469KS i 630 Nm, a Mercedes-AMG GT S ima 384 kW/515KS i 670 Nm.

Takođe, početkoim sledećeg meseca na sajmu u Ženevi će biti izložen i GT C Roadster Edition 50, čime se nastavlja sa širenjem game ovog sportskog dvoseda.

Ostaje pitanje šta bi Mercedse još mogao da ponudi u vezi ovog modela. Možda Shooting Brake verziju? Na ovom nezvaničnom renderu je tako predlog jednog dizajnera za tu verziju, a nama ostaje da vidimo da li u Mercedesu možda razmišljaju o nečem sličnom.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Rain Priskčitanja : 722Komentari