home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Već duže vreme je poznato da će Seat na bazi nove Ibize napraviti i manji SUV/crossover Arona (naziv je dobio po gradu na Kanarskim ostrvima), čija promocija se očekuje u septembru, na sajmu u Frankfurtu.

Kao što je to već običaj, i Seat će do promocije objavljivati teaser slike ovog automobila kako bi održao pažnju medija, a jedna od tih slika je sada pred nama.

Budući da će Arona bit na bazi nove Ibize, ovde treba podsetiti da međuosovinsko rastojanje Ibize iznosi 2564 mm, kao i da će se na početku nuditi trocilindrični benzinci TSI sa 95KS i 115KS, pa 1,5 litarski četvoroclindrični benzinski motor sa 150KS i 1.6 TDI dizelaši sa 80KS, 95KS i 115KS. Od menjača će u gami biti manuelni sa 5 i 6 stepeni, kao i DSG sa sedam stepeni. Sličnu paletu motora i menjača dakle možemo očekivati i kod Arone.

Kako stvari stoje, Arona će se nuditi samo sa prednjim pogonom, budući da 4x4 neće biti dostupan ni kao opcija.

Takođe, jedna od verzija u gami bi trebalo da bude Arona FR, između ostalog i sa aero paketom, modifikovanim oslanjanjem, većim alu točkovima i izduvnim sistemom sa dve izduvne cevi. 

Prodaja bi trebalo da startuje krajem ove ili početkom sledeće godine, a proizvodnja će se odvijati u fabrici Martorell u blizini Barselone.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 434Komentari