home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedna od zanimljivijih premijera na prošlogodišnjem sajmu automobila u Los Anđelesu je bio i električni Jaguar i-Pace Concept, koji su zatim početkom marta mogli da vide i posetioci sajma u Ženevi. Što se tiče serijskog modela, on će po pisanju britanskih medija promociju imati u septembru, na sajmu u Frankfurtu.

Šef dizajna Ian Callum za ovaj crossover između ostalog kaže da je u pitanju proizvod Jaguarovog DNK, sa prelepim, premium detaljima, uz dramatičan dizajn okrenut budućnosti.

Za sada nema detalja o tehničkim specifikacijama serijskog modela, pa ovde podsećanje da Jaguar i-Pace Concept pokreću elektromotori sa 400KS i 700 Nm, ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) traje oko 4,0 sekunde, a autonomija sa jednim punjenjem 90 kWh litijum-jonskih baterija iznosi oko 500 km po NEDC (80% kapaciteta može da se napuni za 90 minuta).

Treba napomenuti da je i-Pace Concept napravljen na potpuno novoj platformi, dugačak je 4680 mm, prtljažnik ima zapreminu od 530 litara, dok koeficijent otpora vazduhu iznosi 0,29.

Vozilo odlikuju i pogon na sva četiri točka, LED zadnja svetla, stakleni panoramski krov, kao i high-tech kokpit sa najkvalitetnijim materijalima (10.0-inčni digitalni ekran za vozača, 12.0-inčni infotainment ekran, Windsor koža, ugljenična vlakna, aluminijum, alkantara...), pri čemu u unutrašnjosti ima mesta za 5 putnika.

Prodaja serijske verzije će startovati 2018. godine, a što se cene tiče ona bi trebalo da iznosi 55.000-60.000 funti.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

I render mogućeg izgleda serijske verzije (by Omniauto.it)čitanja : 446Komentari