home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nissan je objavio prvu zvaničnu teaser sliku nove generacije veoma popularnog električnog modela Leaf. Novi model bi zvanično trebalo da bude predstavljen do kraja ove godine, a prve isporuke na evropskim tržištima se očekuju u prvoj polovini sledeće godine.

Trenutna generacija Leafa je po tvrdnjama njegovog proizvođača najuspešniji električni model na svetu s preko 260.000 prodatih primeraka. Dakle, pred novitetom je veliki zadatak, ali za sada nema zvaničnih informacija o njegovom pogonskom sklopu.

Raniji izveštaji su ukazivali na to da će Leaf kupcima biti ponuđen u dve opcije, odnosno s dve baterije - onom kapaciteta 40 i kapaciteta 60 kWh. Ova potonja će navodno imati autonomiju od oko 550 km.

Iz Nissana je ranije potvrđeno da će novi Leaf imati neki oblik sistema autonomnog upravljanja pod oznakom ProPilot koji će omogućiti automobilu samostalno upravljanje na autoputovima do određene brzine.

Sam teaser nam samo otkriva da će ovaj novitet biti opremljen LED prednjim svetlima koja izgledaju bolje od onih na trenutnom Leafu. Veliki uticaj na konačni izgled će verovatno imati konceptni model IDS.

Na kraju recimo i da je Nissan najavio “seriju fotografija i podataka” koji će biti objavljeni u narednom periodu kao najava konačne premijere.

Izvor: Autonet.hr

Foto: Nissančitanja : 356Komentari