home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mesec dana pre povratka na scenu sportskih automobila visokih performansi iz britanske automobilske manufakture TVR, stigla je još jedna teaser fotografija na kojoj se vidi ručica menjača i delić kožom obložene centralne konzole.

TVR ove godine obeležava 70. rođendan, a jubilej će biti iskorišćen za predstavljanje novog ultrasportskog modela kojim se britanska manufaktura nakon 12 godina pauze ponovo vraća na svetsku automobilsku scenu.

Na poslednjoj objavljenoj teaser fotografiji na kojoj je u prvom planu ručica menjača TVR je, definitivno, potvrdio da će novi automobil (u čijem nastanku je veliku ulogu odigrao čuveni Gordon Murray) za prenos snage motora na zadnju osovinu koristiti ručni menjač.

U TVR-u tvrde da će napred postavljeni Cosworthov 5,0 litarski V8 motor, čija snaga još uvek nije zvanično objavljena, ponuditi dovoljno potencijala da Coupe dvosed (koji još uvek nema zvaničan naziv) od 0 do 100 km/h stigne za manje od četiri sekunde i postigne maksimalnih 322 km/h.

Murray je otkrio da masa automobila neće prelaziti 1.250 kilograma, a novi TVR (čija cena u prvoj ediciji iznosi 103.000 evra) premijerno će biti predstavljen 8. septembra na izložbi Goodwood Revival Earls Court.

Izvor: Klix.ba

Foto: TVRčitanja : 179Komentari