home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Volvo je u proteklom periodu već predstavio nove generacije modela XC90 i XC60, a "nakon letnjih odmora" svoju ponudu će obogatiti i najmanjim crossoverom, nazvanim XC40. Kao najava služi i ova nova teaser slika, objavljena na Twitteru.

Ovde treba podsetiti da su u maju 2016. promovisani koncepti Volvo 40.1 i 40.2 koji služe kao najava buduće generacije serije 40, uključujući tu i pomenuti crossover XC40. Tačnije, budući XC40 će u osnovi predstvaljati serijsku verziju 40.1 concepta.

XC40 će po ranijim informacijama biti napravljen na kompaktnoj modularnoj arhitekturi (CMA), razvijenoj u saradnji sa kineskim vlasnikom Volvoa, kompanijom Geely.

Od motora se između ostalog pominju 1,5 litarski turbo trocilindraš sa 180KS, pa četvorocilindrični 2,0 litarski turbo sa 240KS, kao i 1,5 litarska plug-in hibridna verzija sa 252KS.

Takođe, deo tehnologije i bezbednosnih sistema X40 će dobiti direktno od svoje starije braće XC60 i XC90, što između ostalog podrazumeva i polu-autonomni Pilot Assist sistem, kao i City Safety paket sa automatskim kočenjem u gradu.

XC40 će konkurisati modelima poput BMW-a X 1 i Audija Q3, dok više detalja tek sledi.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Ranije objavljene slike unutrašnjosti (by Motor.es)

čitanja : 438Komentari