home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sledeći Mercedes-AMG A45 će ispod haube imati više od 400KS, što znači da će postati najnažniji hatchback na svetu.

Mercedes-AMG A45 će ponovo preuzeti titulu za najsnažniji hatchback, čime će na drugo mesto potisnuti Audi RS3 sa 394KS. Na tržištu će se pojaviti krajem 2018. godine.

AMG je doživeo veliki uspeh s trenutnom verzijom modela A45 koja razvija 376KS. Važnost ovog modela je "naterala" šefa AMG-a Tobiasa Moersa i njegov tim da daju "zeleno svetlo" za razvoj potpuno novog automobila, čiji izgled je nagovestio magazin Auto Express objavljivanjem rendera.

Aktuelni Mercedes-AMG A45 je ranije bio najsnažniji hatchback na svetu, a njegov 2,0 litarski četvorocilindrični motor je u početku isporučivao 355KS, dok je nešto kasnije snaga povećana na 376KS.

Moers je nagovestio da će nova generacija biti još snažnija i da će razvijati više od 400KS. Kao i njegov prethodnik, novi model će takođe imati pogon na sva četiri točka.

On je dodao da bi ekstremna verzija A Klase mogla da ostavi prostor za nešto slabiju AMG verziju, baš kao što se modelu C63 AMG s V8 motorom pridružio C 43 sa V6 motorom. Slabija verzija bi bila rival Audiju S3 i BMW-u M140i.

Novi Mercedes-AMG A45 će se na tržištu pojaviti krajem 2018. godine, a njegovi rivali će biti Audi RS3, Ford Focus RS, Honda Civic Type R i Volkswagen Golf R400.

Izvor: Klix.ba

Render: Autoexpress.co.ukčitanja : 308Komentari