home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Četvrta generacija Renault Clia je na tržištu prisutna od 2012. godine, pa dolazi vreme za naslednika.

U jeku najave nove petoletke Renaulta, strateškog plana poslovanja za period do 2022. godine, s posebnom pažnjom se prate sve novosti vezane za gamu proizvoda. Tu se pre svega misli na Clio, model koji spada u red najpopularnijih proizvoda francuskog proizvođača. Nova generacija ne bi trebalo da razočara, posebno jer se radi o potpuno novom modelu.

Pozivajući se na izjave predsednika evropske filijale Renaulta, Jeana-Christophea Kuglera, britanski Autocar tako piše da će novi Clio imati elektrifikovani pogon. Ipak, za sada je nepoznato koji motor će dobiti električnu podršku.

Dodatno, novi Clio će ugostiti i sisteme autonomne vožnje. Za razliku od novog Audija A8 koji uvodi Nivo 3 autonomije u vožnji, u Renaultu će biti za nivo manja. Prevedeno to znači da će auto kontrolisati brzinu i upravljanje, a vozač će morati da konstantno prati saobraćaj.

Od ostalih novosti vezanih za novi Clio, treba reći da će potpis prednjeg dela viđen na Meganu i Talismanu, sa svetlima u obliku slova C, biti zadržan u većoj meri. Unutra će se naći infotainment s povećim ekranom, dok će ispod lima uz 1.5 dCi dizelaš biti zadržani još neki motori iz aktuelne game.

Premijeru novog Clia ne treba očekivati pre 2019. godine.

Izvor: Index.hr

Render: Largus.frčitanja : 710Komentari

Hoće li doneti neko iznenadjenje da se ne kradu lako poput bicikla ?
Jutros dečku ukrali novi Clio.

Autor P1 09 Okt 2017, 19:54

P1

E tu pomoci nema.Bio lak ili tezak,ako su rijesili da ga cape nema te zastite koja ce ga sacuvati.Od toga spasa nema.

Autor Renault Terminator 10 Okt 2017, 00:16