home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Po poslednjim vestima Mercedes privodi kraju razvoj sledeće generacije A klase čija premijera bi navodno mogla da se održi već sledećeg proleća na ženevskom auto salonu.

Novi model će navodno biti ponuđen u do osam različitih verzija, a u Ženevi bi najverovatnije prvo trebalo da se pojavi klasični hatchback.

U svakom slučaju nova generacija će se bazirati na modifikovanoj platformi MFA, a to bi trebalo da rezultira manjim rastom dimenzija ovog automobila koji bi trebalo da karakterišu uglađeniji i elegantniji dizajn po uzoru na recentne Mercedesove novitete. Na unutrašnjost će uticaj imati nova E klasa, odnosno može se očekivati da će kokpitom dominirati dva veća ekrana, jedan instrument ploče, a drugi na vrhu centralne konzole.

Nedugo zatim Mercedes bi trebalo da predstavi A klasu u limuzinskoj verziji koja je najavljena studijom Concept A Sedan, a za njom će godinu dana kasnije stići sledeća generacija modela CLA. Nakon toga se očekuje dolazak tzv. Shooting Brake verzije kao i sledeće generacije modela GLA.

Sve pomenute verzije će u osnovi deliti istu platformu i motorizaciju, dok će vrh ponude činiti AMG A 45 sa 2,0 litarskim turbo motorom snage oko 400KS. U ponudi bi trebalo da se nađe i nešto slabija verzija istog motora snage oko 300KS.

Uz klasično pokretane modele, u ponudi će se naći i plug-in hibridna kao i u potpunosti električna verzija koja će verovatno nositi oznaku EQ A, odnosno biće deo EQ modelske linije.

Izvor: Autonet.hr

Renderi: Autoexpress.co.ukčitanja : 402Komentari