home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sudeći prema nedavno objavljenim izveštajima, korejska kompanija Hyundai razmatra najnoviju varijantu kompaktnog krosover modela.

Svetski mediji izneli su navode da ovaj popularni brend istražuje mogućnost kreiranja A segmenta svojih krosover modela koji će posedovati kockasti stil, donekle sličan većoj varijanti Kia Soul terenca. Podpredsednik i korporativni planer brenda Hyundai Motor America, Mark Obrajan, izjavio je u jednoj publikaciji da će ovaj krosover gotovo sigurno posedovati pogon na svim točkovima i biti nešto skuplji od serije Accent.

Kao što je direktor objasnio: "Ne možete dizajnirati model sa dve potpuno različite platforme, od koji je jedna opremljena komponentama pogona na jednoj, dok druga pokreće obe osovine. Umesto toga, proizvođači automobila razvijaju jednu šasijsku osnovu koja podržava obe konfiguracije, ali ovaj postupak takođe poseduje svoje mane i zahteva dodatne komponente, koje uglavnom donose naporan rad na strukturi modela, ujedno je čineći jačom nego što bi bila u varijantama sa pogonom na dva točka."

Pored  razgovora o mogućnostima razvoja najnovijeg A segmenta krosover opsega brenda Hyundai, direktor brenda izjavio je da bi model Kona trebalo da stigne u ovlašćena predstavništva ranije nego što se prvobitno očekivalo. Ovaj model je proslavio svoj debi na Los Angeles Auto Show sajmu automobila ove godine i postoje ozbiljne šanse da krosover počne sa prodajom do kraja decembra meseca.

Generalni direktor južnokorejskog brenda rekao je da će sledeća generacija Santa Fe automobila biti dodatno prilagođena različitim potrebama brojnih svetskih tržišta, dok vesti takođe sugerišu da će električna varijanta proslavljenog modela Kona biti plasirana samo nekoliko meseci nakon ovog redizajniranog modela.

Izvor: Autoexclusive.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 348Komentari