home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemačka kompanija BMW nastavlja da širi svoju ponudu, a fotografi su uspeli da naprave fotografije Serije 2 Gran Coupe koja je u fazi razvoja. Na osnovu fotografija je kreiran i ovaj render.

Baš kao što je slučaj sa standardnim sedanom, "četvorovratni coupe" koristi UKL platformu, koja je već deo Serije 2 Active Tourera i Gran Tourera. To znači da će automobil imati pogon na prednje točkove, dok će xDrive pogon na sva četiri točka biti dostupan kao opcija.

BMW je ranije saopštio da za modele s pogonom na prednje točkove neće biti M tretmana, tako ne treba očekivati M2 Gran Coupe. Osim toga, još uvek nismo videli M4 Gran Coupe.

Prema nekim izveštajima, BMW Serije 2 Gran Coupe će se pojaviti na tržištu 2021. godine, ali postoji šansa da se to desi i ranije jer su prototipovi s produkcijskom karoserijom već primećeni na testiranju u javnosti, tako da ne bi bilo iznenađenje da automobil bude predstavljen krajem 2018. ili početkom 2019. godine.

Verzija M240i će biti najsnažnija, a pokretaće je 2,0 litarski benzinski motor s turbo punjačem, koji razvija 300KS. Snaga će se prenositi na sva četiri točka.

Kada se pojavi na tržištu BMW Serije 2 Gran Coupe će biti rival sledećoj generaciji Mercedesa CLA, kao i Audijevom takozvanom A3 Liftbacku.

Izvor: Klix.ba

Render: Motor1.com / Omniauto.itčitanja : 300Komentari