home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Strategija ‘Number one > Next’ bi trebalo da u narednim godinama realizuje čak 25 električnih ili plug-in hibridnih modela kroz paletu marki proizvođača iz Mnhena - BMW, Mini i Rolls Royce.

U BMW-u su svesni da je kamen spoticanja šire implementacije električnih automobila - baterija, odnosno nedovoljni kapacitet. Bavarci zato značajna sredstva ulažu u razvoj baterija, što bi automobilima na kraju obezbedilo dužu autonomiju s jednim punjenjem.

Navodno su u tome i uspeli, budući da je BMW najavio proizvodnju pete generacije električnog pogonskog sklopa koji bi trebalo da osigura njihovim automobilima autonomiju od 700 km s punom baterijom.

Novi sistem bi trebalo da poboljša i karakteristike plug-in hibrida kojima bi autonomija isključivo na električni pogon trebalo da poraste na 100 km. Poređenja radi, trenutni domet aktuelne tehnologije u modelu 530e iPerformance je 50 km.

BMW nije ulazio u tehničke detalje, ali električni automobil sa 700 km autonomije bi na tržištu trebalo da dočekamo već 2019.

Izvor: Tportal.hr

Render: Autobild.dečitanja : 316Komentari

To je vec korektna autonomija, uz mrezu brzih punjaca moglo bi da se zivi s takvim autom.

Autor Damko 14 Nov 2017, 08:27