home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Po svemu sudeći, kompanija BMW želi da popuni prazninu između modela 840i i M8.

Ostalo je još manje od godinu dana do zvaičnog predstavljanja druge generacije BMW-a Serije 8, modela koji predstavlja kombinaciju sportskog i luksuznog automobila i koji će postati perjanica marke u tom segmentu. Iako još uvek nema nikakvih detalja o agregatima koji će se u njemu naći, znamo da će biti baziran na platfomi koja podržava sve od dvolitarskog turbo do moćnog V12 motora zapremine 6,6 litara.

Sve do sada se verovalo da druga generacija Serije 8 neće dobiti svoju performantnu M verziju, međutim, sada postoje informacije koje tvrde da su Bavarci promenili svoje mišljenje po tom pitanju, i da žele da popune prazninu između modela 840i i M8, sa modelom koji će nositi oznaku M850i.

Nova generacija tog modela će imati V8 agregat zapremine 4,4 litara koji će proizvoditi više od 500 konjskih snaga koje će slati na sve točkove preko automatskog menjača i BMW-ovog xDrive sistema. Međutim, ove informacije još uvek nisu zvanično potvrđene od strane bavarske kompanije, tako da je za sada samo reč o glasinama. Ali ako se glasine ostvare, jedini model koji će biti pozicioniran iznad M850i će biti M8 koji će imiati isti agregat, s tim što će on u ovom modelu proizvoditi oko 600 konjsih snaga.

U međuvremenu, BMW nastavlja da radi na Seriji 8, tako da nas ne bi iznenadilo da se zvanično predstavljanje održi na Sajmu automobila u Ženevi tokom marta sledeće godine. Planirano je da prodaja krene krajem sledeće godine, a još uvek nema nikakvih informacija o ceni.

Izvor: Vrele Gume / BMW Blog

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 405Komentari