home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Jeep Wrangler

Prilikom jučerašnje premijere na sajmu automobila u Los Anđelesu potvrđeno je da će Wrangler za 2020. godinu dobiti plug-in hibridnu verziju.

Nakon meseci i meseci glasina i spekulacija, špijunskih fotografija i tizera, novi Jeep Wrangler je konačno stigao. Prilikom njegove premijere na sajmu automobila u Los Anđelesu, šef kompanije Majk Menli je objavio još jednu interesantnu činjenicu. On je potvrdio da će Wrangler za 2020. godinu dobiti i plug-in hibridnu verziju.

On je odbio da govori o detaljima, ali sad bar znamo da i Jeep kreće putem elektrifikacije, te da nje neće biti pošteđena ni off road legenda kakva je Wrangler. Jedna od mogućnosi jeste da će on dobiti plug-in hibridni pogon kakav se nalazi u modelu Chrysler Pacifica Hybrid, kojeg pokreće V6 agregat zapremine 3,6 litara u kombinaciji sa dva elektromotora i litijum-jonskom baterijom kapaciteta 16 kilovat-sati.

Međutim, to može biti komplikovan process, te neće nas iznenaditi ni ako Wrangler dobije sopstveni PHEV pogon. Ako će to biti slučaj, ipak će deliti veliki broj komponenti sa gore pomenutim modelom, jer je takva strategija FCA grupe, koja za cilj ima uštedu novca.

Imajmo na umu da je dostupna i verzija Wranglera za sledeću godinu sa blago hibridnom konfiguracijom, odnosno pogonom kojeg čini četvorocilindrični agregat zapremine dva litara i baterija jačine 48 volti. Ovakva kombinacija razvija 268 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi putem automatske transmisije.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 756Komentari