home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Corbellati Hypercars Missile

Na prestižnom Sajmu automobila u Ženevi (8-18. mart) svetu će biti predstavljen najnoviji hiperautomobil za koji se najavljuje da je najbrži na svetu.

Tajanstvena kompanija Corbellati Hypercars predstaviće svoj ponos karakteristično nazvan Missile (raketa). "Raketa" pod haubom ima 9.0-litarski V8 motor koji proizvodi čak 1.800 KS pri monstruoznih 2.350 Nm obrtnog momenta, uparen sa šestostepenim menjačem i pogonom na zadnju osovinu.

Corbellati Hypercars Missile

Kompanija Corbellati tvrdi da njen odgovor na Koenigsegg Agera RS može da dostigne maksimalnu brzinu od 500 km/h.

Najbrži automobili na svetu:

Hennessey Venom F5 – 485 km/h (tvrdnja)

Koenigsegg Agera RS – 447

Hennesey Venom GT – 435

Automobil je dugačak 4,67 metara, širok 2,04, a visok 1,17m, skoro kompletno napravljen od karbon fibera.

Corbellati Hypercars Missile

Iza ovog vozila je dosta misterije, pre svega u vezi sa kompanijom za koju se ne zna ni iz koje je zemlje, pa mnogi sumnjaju da li uopšte ovaj automobil postoji. Vlasnik kompanije je navodno Italijan Demetrio Corbellati, poznata je adresa kompanije u Španiji, ali je registrovana i u Češkoj, u Pragu. Zna se samo da je u pitanju porodica Corbellati koja je već 70 godina poznata po proizvodnji nakita i umetnicima, a ističe se da su poslednje generacije svoju strast prema sportskim automobilima odlučile da obeleže novom avanturom koja će nastaviti tradiciju ove porodice.

"Naš cilj je da stvorimo automobil jedinstvenih performansi i jedinstvenog dizajna, baš poput nakita. Najbrži dragulj na svetu", navodi se na sajtu kompanije.

Nakon Ženeve, "Raketa" će biti predstavljena i na elitnom "sajmu" luksuznih automobila, brodova, aviona, nakita, nekretnina i proizvoda pod nazivom Top Marques, koji je na programu 19-22. aprila u Monaku.

Izvor: B92.net

Foto: Corbellati Hypercarsčitanja : 469Komentari