home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kia Proceed shooting brake

Kompanija KIA je najavila da će treću verziju novog Ceeda predstaviti na Sajmu automobila u Parizu. Radi se o produkcijskoj verziji jednog od najlepših koncepata koje smo videli u proteklih nekoliko godina, a to je Proceed koji je svetlost dana ugledao prošle godine na Sajmu automobila u Parizu.

Nakon što su hatchback i karavanska verzija novog KIA-inog modela Ceed debitovali prošlog meseca na Sajmu automobila u Ženevi, treća karoserijska verzija južnokorejskog kompaktnog modela će stići početkom oktobra a biće predstavljena u Parizu. To je najavio KIA-in šef za planiranje proizvoda David Labrosse tokom intervjua za holandski magazin Auto Week tokom lokalne prezentacije novog Ceeda. On je izjavio da treća verzija sigurno stiže i da će se pojaviti u Parizu.

Kia Proceed shooting brake

Bivši šef KIA-e u Evropi Michael Cole je otkrio da će to biti ujedno sportski i praktičan model, a to može značiti samo da je Proceed shooting brake koncept dobio zeleno svetlo za serijsku proizvodnju kako bi bio naslednik trovratnog Pro Cee'd kupea koji je bio dostupan u dve prve generacije.

Ceed porodica će dobiti i verziju hatchbacka fokusiranu na performanse, a ona će verovatno nositi sufiks GT. Postoje planovi za crossover baziran na Ceedu koji će biti manji od modela Sportage kako ne bi bili konkurenti.

Izvor: Klix.ba / Motor1

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 400Komentari