home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mercedes-AMG A35

Šef AMG-a Tobias Moers je još ranije otkrio neke detalje o novim, sportskim verzijama nove generacije Mercedesa A klase, dok najnovije vesti kažu da će jedna od njih premijeru imati već na jesenjem sajmu automobila u Parizu.

Mercedes-AMG A35

To potvrđuje i ovih nekoliko teaser slika koje doduše pokazuju samo pojedine delove novog modela.

Mercedes-AMG A35

To će po svemu sudeći biti varijanta A35 (u nekim medijima najavljivana i kao A40), i to sa 2,0 litarskim motorom sa turbo punjačem i EQ tehnologijom.

Automobil će imati oko 300KS i 400 Nm, automatski menjač i pogon na sva četiri točka.

Mercedes-AMG A35

Ubrzanje od 0 do 100 km/h će trajati oko 5 sekundi, a što se tiče najveće brzine ona će biti el. ograničena na 250 km/h.

Takođe, ovakav model podrazumeva i AMG aero body kit, sportski izduvni sistem i doterano oslanjanje, jače kočnice, AMG točkove i sportski enterijer.

Mercedes-AMG A35

Prve isporuke kupcima se očekuju u decembru ove godine, ali detalji tek slede.

Zanimljiviji su i detalji koji se odnose na budući top model AMG A45, mada neki izvori navode da bi naziv ovog modela u stvari mogao da bude A50 kako bi se naglasilo da se radi o značajno snažnijem vozilu nego ranije.

Po sadašnjim najavama, budući Mercedes-AMG A45 / A50 će pokretati potpuno novi 2,0 litarski četvorocilindrični turbo benzinac sa oko 400KS, a dobiće i pogon na sva četiri točka

Pomenuti Tobias Moers je još ranije najavio da će se kompanija kod novog A45 / A50 fokusirati na kompletan paket, a ne samo na snagu. Tačnije, za ono što je automobil sposoban da napravi na stazi, kao i u svakodnevnoj vožnji.

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 391Komentari