home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hyundai Palisade

Nakon što su se probili na globalnom tržištu sa konvencionalnim, a potom i sportskim modelima, južnokorejska grupacija Hyundai-Kia kreće i u SUV/krosover ofanzivu.

Direktor kompanije Vonhi Li otkrio je da će brendovi lansirati nove krosovere i SUV modela od kompaktnih do velikih sa osam sedišta, te lagani kamionet, a fokus je tržište Severne Amerike.

Na vrhu ponude Hyundai će imati SUV sa osam sedišta, model smešten iznad Santa Fea, a zvaće se Palisade. Ovaj model je na Sajmu automobila u Busanu u junu najavio koncept HDC-2 Grandmaster. Palisade će biti konkurent modelima poput Chevrolet Traverse i Toyota Highlander u SAD, a Li je potvrdio da će se na tržištu pojaviti u drugoj polovini 2019, i uvoziće se iz Južne Koreje.

Što se tiče ulaznog modela, Hyundai planira istovremeno plasiranje i malog krosovera koji će biti smešten ispod Kone, a projekat pod nazivom "QX", baziran na konceptu SP, za sada nema zvanično komercijalno ime.

Kia Telluride

U međuvremenu, Kia planira veliki SUV Telluride na proleće sledeće godine, u periodu od marta do maja, a novi kompaktni model će stići u drugoj polovini 2019. Za razliku od Hyundaijevog brata, Kiin veliki SUV će se proizvoditi u SAD, u Džordžiji, dok će se krosover uvoziti iz Koreje.

Kia SP

"Naša strategija je da lansiramo više SUV modela. Imaćemo kompletnu liniju. Prilagođavamo se SUV tržištu, bićemo sposobni da pratimo njegov rast", rekao je Li.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 443Komentari