home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz je pre nekoliko meseci predstavio svoj prvi mainstream električni model EQC. Reč je o električno pokretanom crossoveru koji je tako postao prvi član nove modelske linije EQ, a kasnije sledi i luksuzna električno pokretana limuzina EQS. Svojevrsni električni pandan S klasi.

Tako bar tvrde pojedini mediji pozivajući se na insajderske izveštaje. Saznajemo da bi EQS svojim dimenzijama trebalo da bude sličan CLS-u, kao i da će se bazirati na novoj platformi namenjenoj električnim modelima.

Konkretnijih tehničkih detalja za sada nema, ali EQS bi trebalo da pokreću dva električna motora, po jedan na svakoj osovini, snage oko 400KS i oko 750 Nm obrtnog momenta.

Proizvodnja bi trebalo da bude poverena Mercedesovim pogonima u Sindelfingenu, dok se dolazak na tržište očekuje do 2020.

Nedugo nakon toga bi na tržište trebalo da stigne kompaktni hatchback EQA koji će predstavljati tzv. ulazni model u električno pokretanu ponudu. Kasnije se mogu očekivati dodatni električno pokretani modeli.

Tekst: Autonet.hr

Prilagodio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autobild.dečitanja : 369Komentari