home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Vauxhall Mokka X

Sledeća generacija vrlo popularnog Opelovog crossovera bi zvanično trebalo da bude predstavljena pre kraja ove godine, a kupce ovog automobila očekuju velike novosti. Naime, Opel je sada već neko vreme deo francuske grupe PSA pa će se nova Mokka X bazirati na PSA-ovoj platformi, a za koju godinu će biti dostupna i u električno pokretanoj verziji.

PSA je navodno jedno vreme razmatrao opciju da Mokka X i u sledećoj generaciju ostane na staroj GM-ovoj platformi, ali to je na kraju odbačeno s obzirom da je ta platforma preteška i da ne nudi mogućnost korišćenja električnog pogona. Zato će nova Mokka X koristiti CMP platformu sledeće generacije modela Peugeot 2008 i Opelove Corse i sl. Zahvaljujući novoj platformi Mokka će biti i nešto duža što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora pozadi.

Dalje, nova generacija ovog automobila će verovatno biti dostupna samo s pogonom na prednje točkove, dok je trenutni model dostupan s pogonom i na sva četiri točka.

Još veća novost je informacija da bi sledeća Mokka X trebalo da bude dostupna i s električnim pogonom. Takva Mokka X se očekuje tokom sledeće godine, i to sa pogonom poznatim iz modela DS 3 Crossback E-Tense, baterijama od 50 kWh kao i autonomijom od oko 300 km.

Izvor: Autonet.hr / Autoexpress.co.uk

Render: Autoexpress.co.ukčitanja : 411Komentari