home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Taycan

Još šest meseci nas deli od premijere prvog električnog Porschea, a sada možemo da vidimo model sa manje maske.

Šest miliona test kilometara je odradio Porsche sa svojim prvim električnim modelom. Više od hiljadu test-vozača, inženjera i tehničara je Taycana i njegov moćni električni pogon provelo kroz najsurovije predele na planeti, a trenutno se odrađuju poslednje provere na severu Švedske, u Porscheovom zimskom test centru.

A Porsche ovako rezimira do sada učinjeno. Taycan je uz impresivnu kilometražu nakupio čak 2 miliona kilometara testova izdržljivosti, vozio je u ekstremnim uslovima vlažnosti (od 20 do 100%), temperature (-35 do 50 stepeni) i nadmorske visine (od 85 do 3.000 m). Pritom su baterije punjene više od 100.000 puta. Posetio je Ameriku, ali i Dubai i, naravno, Kinu.

A u Porscheu nam otkrivaju da je Taycan bio i na Nirburgringu kako bi se optimizovao pogon i potrošnja energije u odrađivanju kruga za manje od 8 minuta.

Sa preko 20.000 zakaparenih primeraka, Taycan će nesumnjivo biti hit, i to veoma uverljiv. Podsetimo, s naprednom tehnologijom biće mu potrebno samo 4 minuta punjenja za 100 km dometa. I da, 3,5 sekundi za sprint do 100 km/h nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Izvor: Index.hr

Foto i video: Porschečitanja : 795Komentari