home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MINI E

Minijev prvi produkcijski automobil koji će pokretati samo struja biće predstavljen na jesenjem Sajmu automobila u Frankfurtu.

U britanskoj automobilskoj kompaniji pod okriljem BMW-a privode kraju testiranja prvog modela koji će pokretati samo struja, a nakon ranije potvrđenog dogovora između BMW-a i kineske automobilske kompanije GWM (Great Wall Motors) prvi električni Mini bi trebalo da se proizvodi u Kini.

Član uprave BMW-a Peter Schwarzenbauer, koji je poslednjih šest godina zadužen za proizvodni program Rolls-Roycea i Minija, u izjavi za medije je rekao da se u Miniju intenzivno pripremaju za potpunu elektrifikaciju svojih modela, a u prelaznom periodu kupci će moći da biraju između konvencionalnog pogona (motor s unutrašnjim sagorevanjem) i pogona samo elektromotorima.

"Ne znamo koliko dugo će trajati prelazni period, a do tada ćemo se potruditi da svako ima mogućnost izbora obe vrste pogona za svaki model iz proizvodnog programa Minija. Kupci će na kraju biti ti koji će odlučiti da li će Mini u bližoj budućnosti biti brend koji će proizvoditi samo električne automobile“, kaže Schwarzenbauer koji u zasluženu penziju ide nakon premijernog predstavljanja prvog električnog Minija.

Izvor: Klix.ba

Render: arhiva Autoblog.rs / Autocar.co.ukčitanja : 247Komentari